Nämen vadå?Kan väl jag också göra om jag tränar lite först..


Hur man möter hatet

Igår spelade en granne Dixie Chicks på högsta volym under flera timmar, inte min favorit men det finns definitivt värre saker att tvingas lyssna på. Dessutom är jag svag för folk med ryggrad och jag misstänker att typ alla vi som bor i Sverige (och andra icke-USA-hjärntvättade länder) höll med Natalie Maines när hon sa det där hon sa.


Men det var inte det jag skulle komma till, jag kom nämligen att tänka på en annan otroligt modig kvinna som vågade stå för sina åsikter: Sinéad O'Connor.

Kommer ni ihåg när hon ville påpeka för världen att hon inte tyckte att det var helt ok att katolska präster förgrep sig på småpojkar (och flickor)? Året var 1992, månaden var oktober och hon valde Saturday Night Live som sitt fönster att vädra åsikter från.

Tydligen tycker en stor del av världens befolkning att de katolska prästerna ska få fingra på vad de vill och att det är en dödssynd att säga ifrån i denna specifika fråga. Tydligen tycker en stor del av världens befolkning att det är helt ok att sexuellt utnyttja barn så länge som man gör det i Guds namn. Tydligen så TROR en stor del av världens befolkning att deras Gud uppmuntrar sexuellt utnyttjande av barn. Tydligen så TROR en stor del av befolkningen att deras Gud är ett större fan av gubbar i konstiga kåpor än vad h*n är av barn.
Denna stora del av världens befolkning är förövrigt samma del som tycker att kärlek bör straffas med döden.

Hursom, en beskrivande fras är the shit hit the fan. Sinéad O'Connor blev en hatad kvinna, hon blev mer än hatad, hatets urmoder gav sig ut på jakt efter henne helt enkelt. Detta enbart för att hon uttryckte sin avsky mot sexuellt utnyttjande av barn.

Två veckor senare stod hon på en scen i Madison Square Guarden för att delta i en hyllningskonsert för Bob Dylan och då möts hon av detta:Att möta hatet med en så stolt hållning är stort, det är skitstort! Inte för att hon hade orsak att tvivla på sig själv, det vet både jag och förhoppningsvis du, men att mötas av en så kompakt ljudmassa fylld av hat skulle ha fått mina knän att skaka. Sinéad O'Connor är en modig kvinna och oavsett vad man tycker om hennes musik så bör hon hyllas för sitt kurage.

Lyssna på Sinéad O'Connor härBye bye MaryLyssna på mer här


Torsdagen var dagen hela dagen

Eller? Nu vart jag osäker och blev tvungen att kolla men visst är det torsdag.

Torsdagsölen var en av de bättre nämligen gratisvarianten. Och nu kände jag hur sniken jag låter men låt gå för det då.
Hursom så var jag och ett par vänner på nåt slags butiksevent ikväll dä det bjöds på öl, musik och snygga människor. Butiken det hela handlade om var de Luxe i malmö och jag hittade faktiskt dit redan tidigare i veckan då jag hörde rykten om att de sålde mitt favoritjeansmärke.
Hade det inte varit för att jag blev så kissnödig av all öl de hällde i mig ikväll så hade jag lätt provat en hög med jeans för så duktig var personalen. Jag gillar när jag frågar efter en modell som jag gillar och de förutom att hämta den kan tipsa om andra liknande modeller som borde passa. Alltså jag gillar inte när jag frågar efter äpplen och blir erbjuden apelsiner men nu snackar vi killar och tjejer som kan sina jeans och faktiskt vet vad de snackar om. Very bra helt enkelt, synd på kissnödigheten bara..

Musiken då? Jomen det var intressant. Stilen låg någonstans mellan detta och detta (obs inget skämt) och det var dessutom från en och samma DJ. Vi kan väl säga att det landade typ här.

Allt som allt så var det en lyckad tillställning, den slutade lite abrupt med att alla vart utkörda dock. Jag fattar att de var sugna på att bli av med snyltgästerna och dra igång sin personalfest på riktigt, det hade jag också varit men nu ströp de musiken och vrålade "jamen hej då rå" prick på klockslaget som var satt som sluttid på inbjudan. Lite knasigt, kunde vi inte ha fått en varnande tryckare eller nåt?

Men tack de Luxe för ölen, den var kall. Vi ses till löningen!

Men vad är det för fel!?

Jag gillar ju playlists, det vet ni vid det här laget va? Jag slänger ihop nya hela tiden, seriöst jag kan inte göra någonting utan att först samla ihop passande musik i listform. Fråga mina vänner.

Ska vi äta tacos ikväll alltså? Jamen här är en lista med spansk skönsång, snabba gitarrer, ponchos och lustiga hattar.
Fika säger ni? Här har jag samlat 17 låtar som handlar om kaffebönor.
Visst kan jag hjälpa dig att laga punkan, ska bara leta fram ett gäng melodier om cykelslangar.
Shopping säger du? Absolut, men till tonerna av detta i så fall.
Hyr du filmen så fixar jag soundtracket.
Åh nej, bröt du nyckelbenet? Lyssna på den här så läker det nog snabbare..
Ska vi älta din nyblivna arbetslöshet? I den här låten finns ett trumsolo som precis beskriver känslan!

Ja ni fattar va?

Förutom nischade listor så blir det såklart en del "allmänmusik" men inte den här månaden. Jag har knåpat sen månaden började och jag får inte till det. Jag fattar inte, det är inget jag kan sätta fingret på men jag blir inte nöjd.

Jag behöver något nytt. Ge mig tips, snälla.
Skicka era listor, tipsa om favoritartister och/eller favvospår. Hjälp hjälp hjälp.

Yusuf Islam - Back in business!

Har hört ett rykte om att Yusuf Islam (mer känd under sitt tidigare namn Cat Stevens) ska ut på en ny turne. Han har iofs gjort en del framträdanden under de senaste (typ) 30 åren men då med "muslimska visor" nu handlar det om gammalt Cat Stevens material. 

Vart han kommer att dyka upp är fortfarande oklart men jag håller såklart tummarna för mina regioner, långsökt tummhållande misstänker jag men man måste ju få drömma eller hur?

YouDreams?

Jag har under de senaste två dagarna kollat på vansinnigt många youtubeklipp och detta har lämnat tydliga spår i mina nattliga äventyr.
Jag får nämligen upp "reklamrutor" i mina drömmar nuförtiden.. Jag har ingen aning om vad som står i dessa men de ploppar upp sådär irriterande i nederkanten.

Skadat?
Antagligen.


Såna här reklamrutor alltså:
Varför jag har kollat så mycket på youtube kanske jag berättar om imorgon om jag får tid över till att sitta inne. Det är nämligen ett inlägg som jag vill spendera lite tid på.

There's no such thing as inexplicable

Läste en nystartad blogg idag, en blogg om en skilsmässa och nu flera timmar senare kommer jag på mig själv med att nynna på den här låten:Jag har inte lyssnat på K's Choice på år och dagar men under en period för tio-tolv år sen lyssnade jag cd:n repig.
Tyvärr är detta ännu en grupp som inte är representerad på spotify, en endaste låt finns att tillgå. Synd för min sönderlyssnade cd ligger på en vind i jämtland och jag blev sugen på en reunion.


Bye bye Patrick


Soundtrack Augusti -09

Augusti var en månad då jag knappt var hemma någonting känns det som men i bilen, på festen, på stranden, på middagen, på krogen, på.. så var det nåt sånt här som jag lyssande på:

Lyssna på Spotify

Dance, dance, dance - Lykke Li
Shout out loud - Amos Lee
Colorblind - Counting Crows
Day old blues - Kings of Leon
Hard to make a stand - Shannon Curfman
Måndagsbarn - Veronica Maggio
Feel Flows - The Beach Boys
Les yeux ouverts - Enzo Enzo
You don't own me - The Blow Monkeys
Monkey Back - Beth Hart
On the surface - Bettye LaVette
Guaranteed - Eddie Vedder
The Bucket - Kings of Leon
Everybody's gotta learn sometimes - Beck
One Week - Barenaked Ladies
Stay - Maurice Williams & The Zodiacs
Bam Bam - Sister Nancy
You're So Vain - Carly Simon
Bamboleo - Gipsy Kings
Back for Good - The Concretes
Angel of Sadness - A Camp
Always on my mind - Willie Nelson
If you wanna be happy - Jimmy Soul
Inga Problem (Remix) - Snook feat. Petter och Veronica Maggio
I Got The... - Labi Siffre


Sunday is funday!

Det blev ingen Kendelkonsert i lördags, skitsurt men av någon konstig anledning tyckte Babel att det var en bra idé att låta spelningen börja klockan 20.00 dvs exakt samtidigt som fotbollen. Hade det bara varit jag så hade jag offrat matchen för musiken men nu var vi fler och jag hade redan lovat bort mig mellan 19 och 22 helt enkelt. Surt men så är det.
Förhoppningsvis kommer både Kendel och Chip (Taylor, som hon turnerar med) tillbaka till våra breddgrader i framtiden för fan vad grymt det skulle vara att se dem.

Nog tjatat om det nu.

Söndagen, den bästa dagen av dem alla ställde det mesta till rätta igen. Söndagar är nämligen perfekta dagar för roadtrips. Speciellt roadtrips utan specifika mål.
Efter en kort omröstning och lite kartkontroll hamnade vi i Höganäs där vi åt en fantastisk brunch nere i hamnen. Att kunna sitta ute i solen med vackra segelbåtar guppandes nedanför sig medan man helt utan tidspress äter sig kräkmätt av en enorm buffé är helt underbart! Det borde vara lag på att göra det varje helg.

Sen rullade vi vidare mot Mellbyn där vi hittade några härliga bilfria breda asfalterade lagom branta backar och vad är då bättre än att ha brädorna i bakluckan? Jo att stanna bilen och ha brädorna under fötterna!

Till slut kom vi fram hit:Till havet, det vackra brusande havet. Vi hade en lös fundering på att leka lite med paddelboarden men det blåste lite för mycket för det. Med facit i hand borde vi ha haft med oss kiteboardutrustning istället, det får bli nästa gång kanske.

Så vad gör man då en vacker septemberdag när solen strålar, det är 20 grader varmt och man har en strand helt för sig själv? Man badar så klart!

Sen bar det av hemåt igen och söndagen avslutades med middag, vin och skratt.Så mina vänner ser en perfekt söndag ut.

Bästa bilmusiken just nuMexikansk afton och Kendel Carson

Igår hade vi mexikansk afton. Då lyssnade vi på sånt här.

Ikväll är det fotboll och förhoppningsvis förhoppningsvis förhoppningsvis blir det Kendel Carson på Babel sen. Jag är lite orolig över att matchen ska dra ut för mycket på tiden så att det blir omöjligt att komma in på Babel. Men å andra sidan så misstänker jag att Kendel inte är så välkänd i Sverige, Ingen jag har pratat med har fattat "varför vi absolut måste gå på Babel den 5/9"..

Hittar inte Kendel Carson på spotify tyvärr men om någon är nyfiken finns det en del att lyssna på via hennes myspace.

Dance, dance, dance


Såhär kul hade vi i lördags när vi ställde till med kräftskiva och sen dansade hela natten.

RSS 2.0