HahahaHassan!

Kom att tänka på Hassan härom dagen och kom nu på att jag skulle kolla om det fanns några busringningar på spotify. Oh yes, det gjorde det!

Nu kommer jag väl sitta uppe hela natten som vanligt.. Satan i gatan vad jag garvar emellanåt.

Försöker välja ut guldkorn men det är inte det lättaste.

Den här var det som fick mig att tänka på Hassan från första början (åkte nämligen förbi en tennishall och började spontannynna på Luka)

Den här får mig att förstå varför poliser är illa omtyckta..
 
Åh så fin den här är!
 
Och den här! (Lennart, saknar du en buss..?)

Och kommer ni ihåg denna? Så härligt politiskt okorrekt!

Åh hjälp, den här då, kan inte sluta skratta..


Eller alltså, jag kan fortsätta så här i femton evigheter minst. Lyssna på alla och minns hur kul det var på 90-talet!
 

Nina's stronger than Jesus!

Sitter på ett tåg nu, är på väg bort. Tänkte iaf ta tillfället i akt och skryta om den sista fantastiska konserten jag hann med under malmöfestivalen.

A Camp!


Fan vad fin hon är Nina. Och fan vad bra han är Niklas. Och resten av bandet var inte så illa pinkade heller. Speciellt inte keyboardisten, hon var helt grym!


Jag minns första gången som jag såg Nina Persson live, det var på Cardiganstiden, typ under Lovefoolhysterin. Nina kunde inte sjunga för fem öre, hon kunde inte ens hålla takten..

Nu har Nina tränat upp sin pipa till att bli en av de vackraste pipor jag vet, speciellt live. Hon sjunger med en inlevelse som är helt makalös.
 
 
 
Dessutom är hon så snygg att jag nästan tappar andan.
 
 

Åh Salem!

Återigen en artist som jag inte har särskilt bra koll på, mer än att han är söt, har hår och ser ut som ett barn. Ett sött barn med hår helt enkelt.
Ikväll intog han stora scenen uppbackad av Malmö Operaorkester och damn så bra det blev!

Tidigare idag satt jag i bilen med Gabs och lyssnade på Burt Bacharach och då beklagade jag mig över att det inte spelas riktiga instrument i vår tids musik. Inga pampiga band som får nackhåren att resa sig liksom.

Ett par timmar senare står jag i regnet och blir helt förtrollad av en liten pojke med vacker röst som har över 60 pampiga instrument bakom sig.

Åh jag önskar att jag fick se exakt samma konsert en gång till!
 
 

Lyssna på Salem här och om ni får chansen - gå och se honom live.
 

Bob Hund - jaha?

Sorry men jag har aldrig riktigt fattat grejen med Bob Hund. Vet att jag såg dem på hultsfred typ -96 kanske men jag minns inget av spelningen som sådan så något intryck lämnade den uppenbarligen inte.

Igår var det dags igen, Malmöfestivalen, stortorget, ett Bob Hund som inte är purfärskt längre. Visst var det röj, det ska de ha all cred för. Energiskt och livligt men jag fattar fortfarande inte grejen?

Sen stod jag konserten igenom och mumlade Ojojoj farbror, se upp där. Farbror kanske ska klättra ner från stärkaren nu innan farbror trillar och bryter sig? Men Thomas Öberg hörde mig uppenbarligen inte, han hade nog fullt upp med att hålla sin skröpliga balans..


Alla skåningar däremot, de fattar grejen. Om jag tyckte att det var stort skånskt tryck när Timbaktu spelade i söndags så tar jag tillbaks det uttalandet. Det var ingenting jämfört med igår.
Bob Hund drog skåningar till sig som ett söndagsöppet bolaget lockar alkisar. Det var ett väckelsemöte helt enkelt!
 
 
 
Men jag fattar inte..

Malmö har en egen festival!

Har precis kommit hem efter hela tre fina spelningar på malmöfestivalen. Kvällen började lugnt med Miss Li, vilken pärla hon är! Fan jag har knappt lyssnat någonting på henne de senaste åren men åh vilken fin människa liksom. Det går som inte att vara deppig på hennes spelningar. Till min stora besvikelse så spelades inte min favvo låt I'm so poor won't you lend me some money men man kan ju inte få allt här i livet.

Mellanakten var Veronica Maggio, hon har skärpt sig sen jag såg henne live sist, inte lika fladdrigt och definitivt bättre röst nu. Bra jobbat helt enkelt. Den stora frågan under den spelningen var hur ofta hon bytte trosor under ett gig? Kanske en kostig sak att fundera över tycker ni men icke. Så som hon stönade mellan låtarna är det en helt ok sak att undra om. Att jag inte fick höra min favvolåt nu heller är inte lika förvånande, den är dels en cover och dessutom allt för soft för att funka från en stor scen. Har ni läst den här bloggen nåt tidigare så vet ni vilken låt som jag avgudar Maggios version på (den har varit med flera månader) ni andra kan kolla här.

Att jag fick höra min "hatlåt" var inte heller någon överraskning så när Havanna Mamma ljöd över stortorget gick jag och köpte öl istället. (Har man en egen mamma som "lämnade man och barn och huset" så är den låten inte alls lika härlig..)


Kvällen avslutades med Timbuktu och där kan vi snacka positiv överraskning! Jag är inget stort fan av Jason och har heller inte lyssnat särskilt mycket på hans musik (förutom när jag bestämt mig för att lämna lilla byn, då lyssnade jag en helt del på jag drar) men satan i gatan vilket röj!
Full pott på poängutdelningen om jag nu vore en sån som delade ut poäng. Hela torget gungade och Timbuk och company levde rövare på scen.
 
Åh jag blir så lycklig när jag får glada överraskningar på livespelningar! Jag hade verkligen inte höga förväntningar på honom, hade till och med lösa planer på att gå hem efter Maggio men nu är jag helt djävulskt glad att jag stannade.

 
 
Att riva av den här låten på malmöfestivalen kan närmast jämföras med presidentens tal på yran:


(att som jag muttra lite om Manu Chao när den spelas är närmast belagt med dödstraff tydligen..)
 
 
 
 
Det var lördagskvällen iaf, sex dagar festival kvar. Bra skit!

3.45 : No Sleep

 
 
 
The Cardigans - 3.45 : No Sleep
 
 
 
 

Soundtrack Juli -09

Klockan ett så kom det där regnet. Klockan ett på natten alltså.. Men kom gjorde det och vips så satte jag mig och bloggade.

Juli innebar ett par roadtrips med tjejerna så jag fixade ett par skivor med passande musik för bilåkande. Det märktes i top 25-listan såg jag.

Well well, here it is:

Lyssna på Spotify

Guaranteed - Eddie Vedder
California Waiting -  Kings Of Leon
Knock 'Em Out - Lily Allen
LDN - Lily Allen
After Midnight - JJ Cale
Use Somebody - Kings Of Leon
Sittin' On The Dock Of The Bay - Otis Redding
The Wind - Cat Stevens
Slip Away - Clarence Carter
Do You Know The Way To San Jose -  Dionne Warwick
Good Times - Edie Brickell
Devil in disguise - Elvis Presley
Fuck Was I - Jenny Owen Youngs
Don't Let Me Be Misunderstood - The Animals
I'm Waiting For The Man - David Bowie
Tiny Dancer - Elton John
The Joker (feat Bootsy Collins) - Fatboy Slim
Knocked Up Lykke Li Vs Rodeo Remix) - Kings Of Leon
You're Just Too Good to Be True - Burt Bacharach*
You're So Vain - Carly Simon
If You Leave Me Now - Chicago
End Of The Road - Eddie Vedder
Crazy Mama - JJ Cale
Saltarö Berg - Montt Mardié*
Bam Bam - Sister Nancy

(* finns inte på spotify)

Asså..

..med "rulla på nya kärleken" så menade jag brädan. Inget snuskigt alltså.
 
Paolo Nutini - Keep Rolling

 
 
 

Idag har jag nynnat på..

Har haft en fantastisk dag med trampbåtande i kanalen och solande nere i hamnen. Varvade med att rulla lite på nya kärleken och avslutade det hela med pizza.

Så här såg vi ut när vi trampbåtade:


Och eftersom vi inte hade någon trampbåtsstereo så tog jag saken i egna händer: Här är ett urval på vad jag nynnat på under dagen.. (eller nynnat och nynnat. Jag skrålade så att det ekade över halva stan)Väldigt fin dag var det iaf.
Imorgon ska det som sagt regna så då kanske det går att få något vettigt gjort. Tjo!
 

Ny månad nytt soundtrack..

Jo jag vet och det kommer.

Men jag har nyss kommit hem till den stora skånska staden och jag kan ha råkat köpa en ny bräda och det kan råka vara så att det är fantastiskt väder så..Imorgon ska det regna har jag hört.


Så länge:

Vilse i Roslagen

Jag kände inte för att åka hem till den skånska storstaden efter bröllopet (som gick fantastiskt bra) så jag har hängt runt lite här i Roslagen istället.
Ikväll styr jag dock kosan mot Stockholm och fotbollen för att om en dag eller två dra mig neråt i landet igen.

Men det är sen, nu är det uppladdning inför kvällens match som gäller!

Kenta - Just idag är jag stark

 
 
  
  

RSS 2.0